VENDEMMIA 2015

VENDEMMIA 2015 (19)

Årets innhøsting av Barberadruer er nå fullført. I løpet av fredag og lørdag ble godt over 6 tonn druer av høy kvalitet plukket og levert – et godt grunnlag for en fantastisk årgang vin!

Vi var litt usikre på timingen for innhøstingen. Værmeldingene fremover var noe dårlige, druene var modne men det var litt usikkert med muligheter for å få levert druene der vinen skal produseres. Med det som har sett ut til å bli en strålende årgang var det viktig å få plukket druene i tide! Men sent torsdag fikk vi bekreftelsen vi trengte om levering på lørdag. Vi startet derfor opp fredag ettermiddag med plukkingen med god hjelp av Torill og Jostein. Vi plukket ca. 1,5 tonn druer i løpet av ettermiddagen – kvaliteten ser veldig bra ut.

Lørdag fortsatte vi med over 15 plukkere, både innleid hjelp, venner og gjester her på Cascina Collina. Med godt humør, stor innsats og godt plukkevær gikk det raskt unna. Vi var ferdig kl 12.15 og gikk rett over på lunsjen. Gunvor hadde laget en super minestronesuppe som smakte utmerket etter ei god arbeidsøkt. Selvfølgelig med god vin til! Så ble resten av druene lastet på hengeren med god hjelp fra naboen vår Giovanni som stilte med hydraulisk heis. Etter litt tråkking fra damene var hengere full, uten altfor stor haug og klar til levering. Vekta fra SOVIPI sa 6240 kg druer. Det var litt mindre enn vi antok på forhånd men er et naturlig resultat tatt i betraktning den veldig varme sommeren vi har hatt. Det lover veldig godt for en Barbera D’Asti 2015 av topp kvalitet – vi tror dette kommer til å bli en historisk årgang!

Nå slapper vinbøndene av, skuldrene senkes i forvissning om at årets avling er i hus!

barbera, barbera d'asti 2015

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.