Utflukter

Du kan ta dagsutflukter til Middelhavet, Alpene, besøke vingårder eller besøke noen av de flotte landsbyene. Det er en ny by rundt hver sving og på hver en topp. Du finner cafeer med god mat og hyggelige og gjestfrie mennesker. Du beveger deg inn i et landskap som kan ta pusten av en og hver. God tur!

En av de kanskje mest kjente attraksjonene ved Liguriakysten er Cinque Terre, som er på UNESCOs verdensarvliste. Fem små pastellfargede byer klamrer seg fast til åssiden mellom grønne vinmarker og asurblått hav ved Liguriakysten. De 5 byene ligger i følgende rekkefølge (fra vest):

Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore

Det går fint an å kjøre dagstur fra Cascina COLLINA Vår anbefaling er likevel ved anledning til å ta seg god tid, å bo i La Spezia , Setri Levante eller Levanto. Et par – tre dager vil gi en optimal opplevelse av området. Fra nærliggende byer tar det bare noen minutter med tog. Det er ganske håpløst å få parkert i Cinque Terre-området. Du kan selvfølgelig også bo i en av de fem byene. Da er det kanskje Monterosso som frister mest, her er en utrolig flott sandstrand.

Cinque Terre Card

Hvis dere velger å ta tog inn til byene, så gjør vi oppmerksom at på jernbanestasjonen får dere kjøpt Cinque Terre Card. Da har dere fri adgang til å gå mellom byene, togene frem og tilbake så mange ganger dere rekker, samt inngang til museer etc. NB! Ikke glem å skrive navn på baksiden og stemple togbillettene i en av de gule boksene på stasjonen!

Tar dere en dagstur, anbefaler vi å kjøre til Levanto, parkere ved jernbanestasjonen og ta toget de 4 minuttene inn til Monterosso.

Her er linker til hoteller og B&B i de 5 byene i Cinque Terre og andre nærliggende byer.

En opplevelse verdt turen, er å ta en av båtene fra Monterosso til Riomaggiore. Da får du se alle byene fra sjøsiden. Da har du valget å gå mellom alle byene tilbake, eller evt. tog eller båt tilbake til utgangspunktet. For de som av en eller annen grunn ikke kan legge ut på de krevende turene til fots, så anbefaler vi i det minste å gå Via dell’amore, «Kjærlighetsstien» fra Riamoggiore til Manarola. Dette er en fin spasertur på hellelagt sti hele veien. Turen anbefales!!

CINQUE TERRE CARD

Cinque Terre card

På sommeren, spesielt i juli og august kan det være deilig å dra vekk fra varmen i lavlandet.  Da er Alpene mellom Italia og Frankrike innen rekkevidde som en dagstur fra Cascina COLLINA. Det er flere fjelloverganger som kan være aktuelle, men vi foretrekker turen som går gjennom Valle Varaita. Turen opp til grensa er på drøyt 13 mil og tar ca. 2,5 timer.  På turen opp gjennom Valle Varaita, kjører du gjennom fjellbyene Ponthechianale og Chianale før du ender oppe på 2477 moh og kan stå med en fot i hvert land. Her kan du se toppen av Monviso, som er Piemontes høyeste fjell og ruver 3841 moh. Utrolig flott og spesielt. Monviso kan du faktisk også se i fra Cascina COLLINA. NB! For all del, ta med fotoapparatet.

I retning nord for Cascina COLLINA ligger en del innsjøer som er utmerkete mål for en dagstur. Innen et par timers kjøretur, har du både Lago Maggiore, Lago d’Orta og Lago d’Como. Drar du opp til Lago Maggiore og Stresa, kan du ta en av charterbåtene ut til de to øyene Isola dei Pescatori og Isola Bella. Båtene går i skytteltrafikk mellom øyene, så her kan du stoppe opp og nyte en god lunsj, før du tar båten videre til neste øy. Her finnes flere fine spisesteder

Cascina COLLINA ligger et steinkast unna de kjente vinområdene i blant annet Barolo og Langhe. En rundtur som vi gjerne anbefaler er Barbaresco, Alba, La Morra (et must!), Barolo, Monforte d’Alba. Andre steder som også er verdt et besøk er Serralunga d’Alba, Neive, Bra. Dette bare for å nevne noen. Her er det bare å sette av dagen og nyte det vakre landskapet, de koselige byene, cafeene og utforske hva området har å by på.

Oppe på fjellet Mount Pirchiriano, i Susa-dalen, ca 1000 moh ruver det monumentale byggverket Sacra di San Michele som ble bygget på slutten av 900 tallet. Turen opp til fjellet er en opplevelse i seg selv, og man får testet høydeskrekken sin. Oppe på toppen er det en parkeringsplass, og der i fra er det en fin spasertur etter langs en sti opp til selve kirken.

Ristorante della Sacra

Nede ved parkeringsplassen ligger Ristorante della Sacra, som vi absolutt kan anbefale å stikke innom hvis dere tar turen. Da vi var der var restauranten fylt opp av lunsjgjester, men vi var så heldige å få et bord til 2. Menyen bar preg av årstiden, med mye innslag av soppretter. Vi spiste en nydelig Tagliatelle con i porcini.

Turen til Sacra di San Michele er en utmerket dagstur fra Cascina COLLINA.