Trøffelfestival i Alba

Hver høst fra ca. midt i oktober og en måned fremover arrangeres det trøffelfestival i Alba. Alba er en by med ca. 70.000 innbyggere som ligger ca. 30 min kjøring sørvest fra Cascina Collina og er i tillegg til trøffelfestivalen også kjent for produksjon av Ferrero sjokolade. Byen ligger midt mellom de velkjente vinområdene Barolo og Barbaresco, med andre ord er det mange gode grunner til å avlegge den koselige byen og området et besøk.

Lørdag tok vi turen dit og tilbrakte formiddagen på trøffelfestivalen sammen med mange andre. Gatene i Alba og selve festivalområdet sydet av folk – vi møtte franskmenn, tyskere, nederlendere og selvfølgelig mange italienere der. Hovedmålet var å se og lukte på trøflene – men det var også mange andre tilbud på festivalområdet. Ost, pølser, syltetøy, vin, håndverk, sjokolade og mange andre lokale produkter kunne prøvesmakes og kjøpes. Noe for enhver smak.

På veien hjem kjørte vi innom Barbaresco og fikk med en meget hyggelig og god vinsmaking på Rocche de Barberi. Der prøvde vi en lang rekke med årganger Barbarescoviner fra 2003-2011! Mye godt…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.