Shopping

Du kan handle i butikker stappfulle av italienske merkeklær, eller oppsøke lokale markeder hvor du kan finne klær og sko til en billig penge. Det er kort vei til et av Europas beste Designer Otlet, samt Torino og Milano’s handlegater

Handle på designer outlet

I Serravalle Scrivia finner du en av Europas store factoryoutlets med over 170 butikker. McArthur Glen når du med en kjøretur i underkant av en time. Her kan du handle hos Prada, Bulgari, Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli, Salvatore Ferragamo, La Perla, Etro, Tommy Hilfiger og mange flere. Alle kjente sportskjeder er også representert. Prisene her er 30% under det vi må betale på det norske markedet. I tillegg kjøres også sommersalg i juli og august.

Torino, Piemontes hovedstad – shopping og kultur i skjønn forening

Torino er en av de største byene i Italia og region Piemontes hovedstad. Her bor i overkant av 900 000 innbyggere. Byen har mye å by på når det er snakk om bade kultur og shopping. Her har du handlegatene med de kjente merkevarene. Her har du cafèer, barer og selvfølgelig masse kultur! Et viktig kjennetegn i byen er bygningen Mole Antonelliana (Wikipedia) hele 113 meter over bakken. Her huses nå det nasjonale filmmuseet. En spektakulær heiskonstruksjon trekker glassheisen fritt svevende opp til en utsiktsplattformen på toppen av bygningen. Turen opp anbefales! Har du planer om å ta turen inn til Torino, så kjører du dit på 1 time. Et alternativ som kan være vel så bra, er å ta tog. Kjør til Asti, og ta den ca. 45 minutter lange togturen inn til Torino. We love it! Welcome to enjoy!

 Torino

Andre serverdigheter:

Milano – Motenes mekka

Milano, som ligger i provinsen Lombardia, betegnes sammen med Torino og Paris å være en av de aller fremste byene i moteverden. Her bor det i underkant av 1,3 millioner innbyggere. Byen er kjent for sin Duomo di Milano, for sine fotballag AC Milan og Inter Milan. Vi må heller ikke glemme operaen La Scala. Det er også til Milano vi reiser når vi flyr fra flyplassene Milano Malpensa og Milano Linate

Lokale markeder

Nesten hver by i Italia har sine egne markedsdager. De større byene kan ha flere dager i uken. Som for eksempel i Torino, er det marked hver dag. På det lokale markedet kan du få kjøpt alt fra klokker til 1,- euro og traktor til flere tusen euro. Her finnes klær, sko vesker, kjøkkenutstyr, kroppsprodukter, duker, matter, gardiner, kjøtt, fisk, ost osv. osv. Som regel er markedsområdet delt inn i soner, og et eget område har alt en kan tenke seg av kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker. Vi betaler ikke mange euroene for en bærepose full av friske grønnsaker. Markedet er oppe hele året, såfremt det ikke er alt for dårlig vær. I de større byene er markedet åpent hele dagen, men i de minste byene pågår det frem til siestaen i 12 tiden. Ofte er det byens små piazzaer og parkeringsplasser som fungerer som markedsområde.