Sacra di San Michele

Sacra di San Michele

Sacra di San Michele

Oppe på fjellet Mount Pirchiriano, ca 1000 moh ruver dette monumentale byggverket som ble bygget på slutten av 900 tallet. For en tid tilbake fortalte noen gjester oss om deres noe impulsive utflukt som hadde ført de til Susa-dalen og spektakulære Sacra di San Michele.

Vi ble fasinert av fortellingen, og i kombinasjon med en IKEA-tur, gikk turen i dag opp for å se litt nærmere på dette praktfulle byggverket. Det skal blant annet inneholde en kirke i enorme dimensjoner. I følge wikipedia så er fasaden hele 41 meter høy. Vi kom aldri inn i byggverket da de var i ferd med å stenge av for lunsjtid, men vi konkluderer med at det blir en tur til. Den utsetter vi til en fin vårdag, slik at vi også kan få med oss den flotte utsikten til de snødekte alpene som ligger kloss inntil. Da skal vi også selvfølgelig utforske hva som er innenfor disse murene.

Sacra di San Michele

Fra parkeringsplassen og frem var det 1,3 km flott tursti.

Ristorante della Sacra

Nede ved parkeringsplassen ligger også Ristorante della Sacra, som vi absolutt kan anbefale å stikke innom hvis dere tar turen. Restauranten var fylt opp av lunsjgjester, men vi var så heldige å få et bord til 2. Menyen bar preg av årstiden, med mye innslag av soppretter. Vi spiste en nydelig Tagliatelle con i porcini.

Sacra di San Michele

Turen til Sacra di San Michele er en fin dagstur fra Cascina COLLINA. Det er i underkant av 12 mil og 1 1/2 times kjøring.

 

 

sacra di san michele, utflukter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.