Utflukter

Du kan ta dagsutflukter til Middelhavet, Alpene, besøke vingårder eller besøke noen av de flotte landsbyene. Det er en ny by rundt hver sving og på hver en topp. Du finner cafeer med god mat og hyggelige og gjestfrie mennesker. Du beveger deg inn i et landskap som kan ta pusten av en og hver. God tur!

En av de kanskje mest kjente attraksjonene ved Liguriakysten er Cinque Terre, som er på UNESCOs verdensarvliste. Fem små pastellfargede byer klamrer seg fast til åssiden mellom grønne vinmarker og asurblått hav ved Liguriakysten. De 5 byene ligger i følgende rekkefølge (fra vest):

Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore

Det går fint an å kjøre dagstur fra Cascina COLLINA Vår anbefaling er likevel ved anledning til å ta seg god tid, å bo i La Spezia , Setri Levante eller Levanto. Et par – tre dager vil gi en optimal opplevelse av området. Fra nærliggende byer tar det bare noen minutter med tog. Det er ganske håpløst å få parkert i Cinque Terre-området. Du kan selvfølgelig også bo i en av de fem byene. Da er det kanskje Monterosso som frister mest, her er en utrolig flott sandstrand.

Cinque Terre Card

Hvis dere velger å ta tog inn til byene, så gjør vi oppmerksom at på jernbanestasjonen får dere kjøpt Cinque Terre Card. Da har dere fri adgang til å gå mellom byene, togene frem og tilbake så mange ganger dere rekker, samt inngang til museer etc. NB! Ikke glem å skrive navn på baksiden og stemple togbillettene i en av de gule boksene på stasjonen!

Tar dere en dagstur, anbefaler vi å kjøre til Levanto, parkere ved jernbanestasjonen og ta toget de 4 minuttene inn til Monterosso.

Her er linker til hoteller og B&B i de 5 byene i Cinque Terre og andre nærliggende byer.

En opplevelse verdt turen, er å ta en av båtene fra Monterosso til Riomaggiore. Da får du se alle byene fra sjøsiden. Da har du valget å gå mellom alle byene tilbake, eller evt. tog eller båt tilbake til utgangspunktet. For de som av en eller annen grunn ikke kan legge ut på de krevende turene til fots, så anbefaler vi i det minste å gå Via dell’amore, «Kjærlighetsstien» fra Riamoggiore til Manarola. Dette er en fin spasertur på hellelagt sti hele veien. Turen anbefales!!

CINQUE TERRE CARD

Cinque Terre card

Mat & Vin
Shopping
Meny