Taket er ferdig på Cascina Collina

Nå som vi er ferdige med å bygge ny cantine for vinproduksjon og alle gjester har reist, er det klart for neste store prosjekt. Det mer enn 100 år gamle taket skal skiftes ut. Vi så virkelig behovet i forbindelse med haglstormen i sommer.

Hele taket skal byttes ut. Takstein tas av, den gamle og slitne bærekonstruksjonen fjernes før det nye skal på plass. Nytt gulv støpes, isolasjon legges og dekkes med tregulv. Videre skal ny ringmur støpes før den nye bærekonstruksjonen kan settes opp. Deretter kommer undertak og tetting før den gamle taksteinen skal legges på plass igjen. I tillegg skal det støpes nye piper. Tilslutt skal det monteres et solcelleanlegg med 6 kW kapasitet.

Massimo og karene hans er allerede i gang og skal være ferdig før jul. Så krysser vi fingrene og håper på lite nedbør og snø fremover….

Etter ei lita ukes fravær med besøk i Norge kommer vi tilbake – mye har skjedd. Et lag med isolasjon + nytt lag med sement er støpt på plass. Ny krone på toppen av veggen er nesten ferdig og de er godt i gang med å bytte takpanel over Piemonteleilighetene. Da vi oppdaget at det bare var tynt veggpanel som tak fant vi ut at det var lurt å bytte det ut før noen falt gjennom….

27.11 Nå har vi hatt ei hektisk uke med mye vær og vind. Men heldigvis går det fremover i høyden. Ringmur (krona) er ferdig, hoveddragerene er på plass fredag morgen og de fleste av bjelkene er lagt. Mye skjedde fredag og frem til lunsj lørdag.

4.12 Taket på Cascina Collina er tett! Det har gårtt fort fremover denne uka. Undertaket er kommet på plass, deretter membran/takpapp, lektere og takplatene. Vindskier og nye takrenner i kobber er og montert. Vi begynner å se slutten på dette prosjektet også selv om det gjenstår både solcellepanel, varmtvannspanel og takstein. Og noe annet småtteri vi gjør i samme slengen…

11.12 Nå begynner det meste av de ytre arbeidene å bli ferdige. Det meste av taksteinene er lagt på plass igjen. Pipene har fått på plass toppstein og beslag er på plass. Innvending foregår det pussing av vegger og piper. På mandag skal solcellepanelene på plass. Dagens bilder er tatt av vår kjære arkitekt Roberta – grazie!

18.12 Nå er det ferdig. Det har skjedd mye den siste uka. Solcellepanelene med en kapasitet på 6 kW er lagt på plass, varmtvannspanelene er på plass igjen og det innvendig gulvet på loftet er isolert og gulv støpt oppå det. Og så er stillasene fjernet – herlig å så huset stå der igjen. Så får vi se om vi kan få på et malingsstrøk for å pynte opp litt. Massimo og karene hans har gjort en kjempejobb! Og Roberta har holdt godt i alle trådene!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.