Nnochino

Nochino, – en gammel «hemmelig» tradisjon

Jeg vet ikke hvor mange ganger vår nabo Giovanni har rundet hushjørnet her for å reklamere for sin gode NOCHINO. Mange av våre gjester har fått smakt disse edle dråpene opp igjennom årene. Spesielt stas er det når vi har sørget for å bidra med mange drueplukkere, da har det vanket en flaske på hver hjelper.

Giovanni lovte for flere år siden at han skulle dele sin “hemmelige” oppskrift på hetvinen “NOCHINO” med oss. Ja, riktig nok så var det bare jeg (Gunvor) som skulle få oppskriften. Ikke Joar!! Vel, tiden har gått og nå lager vi altså Nochino for første gang her på Cascina COLLINA.

For å lage denne hetvinen skal det være 7 umodne valnøtter på en liter vin. Valnøttene knuses og blandes sammen med vinen.

Oppskrift (10 liter)
70 knuste valnøtter
2 kg sukker
2 l ren sprit 95%

Produksjon

Juni

I dag har vi råvarer til 8 liter Cascina COLLINA Nochino 2011 av ypperste klasse, med vår egen Barbera som basis. Nå skal dette stå og trekke helt til i mars 2012. Da skal valnøttene skilles fra vinen og den skal sprites opp med brennevin, og tappes på flaske.

NOCHINO

Februar

Nå har blandingen av barberavin og knuste valnøtter stått i kjelleren i 8 mnd. I dag har den blitt silt og tilsatt sukker. Nå skal den stå en ukes tid slik at sukkeret løses opp.

NOCHINO1

barbera, nochino, sprit, valnøtter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.