Nochino – et kortreist produkt

5 Naboen Giovanni delte for noen år siden sin “hemmelige” oppskrift på likøren “NOCHINO” med oss. Ja, riktig nok så var det bare jeg (Gunvor) som skulle få oppskriften. Ikke Joar!! Etter et søk på google kommer det 26.900 treff, så hemmelig er vel å overdrive litt.

I dag har vi plukket inn valnøtter fra vårt valnøtt-tre til 10 liter Cascina COLLINA Nochino. Valnøttene er knuste og blandet sammen med barberavin. Nå skal dette stå og trekke helt til i mars 2015. Da skal valnøttene skilles fra vinen og den skal sprites opp med brennevin, sukres og tappes på flaske. For å lage Nochino skal det være 7 umodne valnøtter på en liter vin. Dette er et ekstremt kortreit produkt, med både nøtter og vin fra egen hage.

 

barbera, nochino, valnøtter

4 kommentarer. Leave new

 • Sturla Hyldmo
  11. juni 2014 11:57

  Vi har ved flere anledninger smakt Nochino på Cascina Collina og en gang også hos naboen Giovani. Dette er en nyyydelig dessertvin som vi også har fått med oss et par flasker av hjem til Norge etter besøk på Cascina Collina og presentert for våre venner. Bare positive tilbakemeldinger på denne for oss i Norge skjeldne vinen. Anbefales på det varmeste!
  Mange hilsener fra Laila & Sturla i Son

  Svar
  • Cascina COLLINA
   11. juni 2014 23:25

   Nochino’en får alltid gode tilbakemeldinger 🙂 Giovanni lager en av moscatovin, den er god den også. Vi var forresten te og spiste sammen med Irene og Giovanni i kveld.

   Svar
 • Wenche og Rune Ødegård, Hansen
  11. juni 2014 22:57

  Dette er en herlig likør. Vi hadde med en flaske hjem høsten 2013. Den nytes i små doser. Tas kun frem i spesielle anledninger. Håper vi kan ta med hjem en ny ladning når vi kommer på besøk i august.

  Wenche og Rune

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.