Nizza Monferrato

Nizza Monferrato er en liten by med ca. 10.000 innbyggere. I byen er det barer, cafèer, butikker, flere slakterforretninger, vinutsalg, frisører, apotek, legevakt og sykehus. Du spaserer inn til byen på ca. 15 minutter.

Nizza Monferrato

I de senere årene har det vært en stor utvikling i Nizza Monferrato, og da spesielt med tanke på det pulserende bylivet. Det har kommet til nye cafèer og barer og folk vet å sette pris på disse. Det er også noen spennende butikker hvis du har lyst til å shoppe.  Lørdag ettermiddag og søndag er «by-dager». Da er det yrende liv og cafèene fylles opp. Det er veldig vanlig blandt italienerne å gå ut på byen og ta en aperitivo, før de går hjem og spiser middag, eller går ute og spiser i åtte-tiden. Og er det noe italieneren liker, så er det å kose seg med god mat og vin sammen med venner og familie

Aperitivo (aperitiff)

De fleste barer og kafeer i Nizza byr sine gjester på aperitivo ved kjøp av drinker eller vin i lunsjtiden og etter kl. 18.00 om kvelden. Dette er små tapasretter (fingermat) som blir servert ved bordet, eller en kan selv forsyne seg på en buffét, og dette betaler du ikke noe ekstra for. Våre to favorittsteder er nok La Via Maestra og Alter Ego.

Bli med på antikkmarkedet i Nizza Monferrato

I de fleste større byene avholdes det jevnlig antikkmarkeder. I Nizza Monferrato avholdes det hver tredje søndag antikkmarked. Dette skal vist nok være et av de bedre, og det tiltrekker seg masse folk. Her selges alt fra skruer til antikke, Italienske møbler. Om en ikke handler, så kan det være moro å bare se og få med seg atmosfæren.

Nizza è Barbera

Italienerne elsker festivaler, og det er nærmest en festival i hver lille småby i området gjennom hele året. På festivalene tilbys ikke bare lokale viner, men også kortreist mat som spekepølser, ost osv. Har man ikke vinfestival arrangerer man gjerne en matfestival med lokal mat i stedet. I Nizza Monferrato avvikles den årlige Nizza è Barbera festivalen 2. eller 3. helg i mai. Da settes det opp stands hvor lokale vinprodusenter presenterer sine barberaviner for publikum. For de 5 euroene det koster i inngangspenger, får du et vinglass medfølgende en pose for å henge det i rundt halsen. Så er det bare å spasere rundt og smake viner fra lokale vinprodusenter. I byens gater selges det mat på hvert gatehjørne. Det spilles musikk og det er dekket langbord i gater og på piazzaer.  Viser du frem billetten din, får du fylt opp vinglasset. Det er et yrende liv i gatene.