Nå befinner vi oss i et UNESCO område!

UNESCO
Nizza Monferrato og Barbera i listen over verdensarvsteder i UNESCO!

Vi er glade for å kunngjøre at den 22. juni besluttet verdensarvkomiteen av UNESCOå legge Piemontes vinområder i Langhe, Roero og Monferrato til i listen over verdens kulturarv – World Heritage List. Den nye Unesco området har et areal på over 10.000 hektar vinmark og omfatter 29 kommuner i de tre provinsene Cuneo, Asti og Alessandria. Fredningen omfatter seks separate soner inkludert Grinzane Cavour slottet og fem områder med enestående landskap og særpreget vin: Langhe-åsene i Barolo, Barbarescos åser, Nizza Monferrato for sin Barbera produksjon, Canelli for sin Asti Spumante musserende vin og Monferrato for sin «infernots» (karakteristiske jordiske vinkjellere).

Regionen har en historie med vinlaging som går tilbake til pre-romersk tid. Ifølge Piemontes søknad om Unescos liste, ble den avgjørende «fremragende universell verdi» (ouv) foreslått representert med «de etablerte kulturen vin og den ekstraordinære landskap formet av menneskelig arbeidskraft knyttet til drue voksende og vinproduksjon.»

Sonen omfatter mer enn 10.000 hektar (25 000 dekar) av land og 29 byer og landsbyer, de fleste av dem var involvert i vinproduksjon. Børsnoteringen er tildelt så mye for historien og kulturen i sin vinproduksjon som for sin landlige landskapet, arkitektur og historiske bygninger. Samspillet mellom menneske og natur er også sitert.

Å være på UNESCOs verdensarvliste gir ikke bare global anerkjennelse for en regionens kultur, men ekstra beskyttelse mot utviklere, og gir et løft til turismen.

barbera, barbera d'asti, langhe, monferrato, roero, unesco

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.