Hvem møter deg på Cascina Collina:

 

Vi heter Hilde og Stein og kommer fra Kristiansund og Kongsberg.
De siste årene før vi flyttet til Italia tilbrakte vi i Harstad.
Vi kjøpte Cascina Collina i 2015 og har siden da bodd her i Piemonte.
Etter overtakelsen har vi prøvd å videreutvikle gården. I 2016 fikk vi bygd ny cantina slik at nå produserer vi all vinene selv her på gården.
Våre fire utleieleiligheter har vi kontinuerlig pusset opp slik at vi kan tilby gjestene våre det beste vi kan.

«- Vi håper å kunne tilby et hyggelig, innholdsrikt og avslappende opphold. Vi ønsker å by på oss selv og gi personlig service til våre gjester.
Vi ønsker gamle og nye gjester hjertelig velkommen til gårds og til å bestille våre viner på Vinmonopolet!»

Velkommen til Cascina Collina

Hilde og Stein

 

 

Våre viner:

 

 

 

Kontakt oss

Strada Villalta 12 – 14049 NIZZA MONFERRATO (at) ITALIA

0039 340 53 94 429

  

[/vc_row]

 

midt i hjertet

Velkommen til et
UNESCO område!

_113

Vi befinner oss i et UNESCO område

Vil du ha ferie med innhold av rekreasjon, vakker natur, utsøkte viner og nydelige matopplevelser? Da skal du legge turen din til Cascina Collina og Piemonte, Italia.

Midt i hjertet av Piemonte og ved et av UNESCOs verdensarvsteder, ligger den norske vingården Cascina Collina . Oversatt fra italiensk betyr Cascina Collina «bondehus på liten høyde». Og det er med det rette der den ligger oppe på en høyde med panorama utsikt over bølgende vinmarker, med spektakulær solnedgang og alpelandskap.

Monferrato, Langhe og Roero i Piemonte ble med på UNESCOs liste over Verdensarvsteder 22. juni 2014.

Koselige ferieleiligheter

Region Piemonte byr på vakker natur, mat- og vinopplevelser, – og vi kan friste med koselige ferieleiligheter.

Hos oss her på Cascina Collina bor du nesten midt i vinmarka

Når alle senger og sovesofaer er tatt i bruk, kan det bo 22 personer i våre 4 leiligheter. Leilighetene ligger i nær tilknytning til hverandre i den ene delen av hovedhuset, og vertskapet bor i den andre delen. Foran leilighetene er det et felles uteområde med et svømmebasseng på 4,5 x 10 m som normalt er i bruk fra medio mai og ut september. Her kan alle i familien senke skuldrene og slappe av, helt fritt for «bamseklubber» og klokkeselgere. Vingården ligger midt i Piemontes «hjerte» så mat- og vinelskere får også tilfredsstilt sine gastronomiske behov.

Utsikten fra gården er fantastisk og du kan på kvelden se solen gå ned bak alpene. Området er barnevennlig, og en spasertur på ca 15 minutter tar deg inn til byen Nizza Monferrato. I byen er det flere butikker, kafeer og barer. Alt ligger til rette for et fint opphold.

Du tilbys opphold i en uke eller flere, noen døgn, eller en langhelg (torsdag – søndag eller fredag – mandag). Langtidsleie til rabatterte priser i perioden  november – mars.

 Avkjølende og forfriskende basseng

 

 

Våre viner

I tillegg til utleie av ferieleiligheter produserer vi også vin.
Vi produserer i dag en Barbera d’Asti DOCG «Passio», en Barbera d’Asti DOCG «Variazione», en rosévin Piemonte Rosato DOC «Freschezza» en hvitvin Piemonte Chardonnay DOC «Estivo» og det siste tilskuddet er en Nizza DOCG «Squarza».

 

Cascina Collina’s første innhøsting fant sted i september 2006, og den 07.07.07 ble Barbera d’Asti ”Passio” lansert i Norge! Den 06.11.2010 ble vin nummer to, Barbera d’Asti «Otto Filari» superiore lansert. Piemonte Chardonnay «Estivo» kom på bestillingsutvalget 05.09.2014. Vår Barbera d’Asti ”Variazione” kom på bestillingsutvalget 02.05.2017.  Vår Piemonte Rosato  ”Freschezza” kom på bestillingsutvalget 04.05.2019. 7. september 2018 ble vår Nizza DOCG «Squarza» lansert som erstatter for «Otto Filari» etter at den nye vinklassifiseringen Nizza DOCG var på plass. Vinene er alle i vinmonopolets bestillingsutvalg, men takket være flere av dere er de også å finne i hyllene ved flere polutsalg. Er du en av de som ennå ikke har testet ut våre viner, noter deg varenummer 562970116492017472901, 8335001og10279601.

Cascina Collina Barbera d’Asti DOCG «Passio»

«Passio» er vår basisvin, og er den vi produserer mest av. I et optimalt innhøstingsår kan vi produsere ca. 8000 flasker. Varenummer i vinmonopolets bestillingsutvalg: 5629701

Vi stiller krav til våre råvarer, og har her en avkastning som ligger på ca. 45 hl/ha vinmark. Dette er langt under kravene som settes gjennom lovverket til DOCG viner.

Produksjon Etter at vinen er produsert og stabilisert, skal den ligge minimum 6 mnd på ståltank før den tappes på flasker. Vinen er da konsumferdig.

Karakteristikk Farge dyp rød. Aromatisk med duft og smak av kirsebær. God fylde, fruktig og god balanse. God syre og bløte tanniner.

Servering Lam, svin, kylling, kalkun, torsk, kveite, ribbe, pasta, pizza, and, gås, kanapeér og tapas. På grunn av vinens fylde bør den prøves til småvilt. Ypperlig også til snacks og alene som drikkevin.

Cascina Collina Barbera d’Asti DOCG «Variazione»

«Variazione» er vår nye Barberavin produsert ferdig første gang i 2016 med druer fra 2014. Denne vinen består av litt over 90% barberadruer som er tilsatt litt under 10% Freisadruer. Freisadruens litt kraftigere farge, smak og tanninnhold tilfører vinen litt ekstra karakter og særpreg. I et optimalt innhøstingsår kan vi produsere ca. 2500 flasker. Varenummer i vinmonopolets bestillingsutvalg: 7472901.

Vi stiller krav til våre råvarer, og har her en avkastning som ligger på ca. 45 hl/ha vinmark. Dette er langt under kravene som settes gjennom lovverket til DOCG viner.

Produksjon Etter at vinen er produsert og stabilisert, skal den ligge minimum 6 mnd på ståltank før den tappes på flasker. Vinen er da konsumferdig.

Karakteristikk Farge dyp rød. Aromatisk med duft og smak av kirsebær. God fylde, fruktig og god balanse. God syre og noe tanniner.

Servering Lam, svin, torsk, kveite, ribbe, and, gås, vilt og mer smaksrik mat. På grunn av vinens kraftiger smak og tannininnhold bør den prøves til litt kraftigere mat, gjerne med smaksrike sauser med fløte.

Cascina Collina Nizza DOCG «Squarza»

”Squarza” er vår ”toppvin”, og i et optimalt vinår kan vi produsere ca. 3000 flasker. Varenummer i vinmonopolets bestillingsutvalg 10279601

Vi stiller krav til våre råvarer, og har her en avkastning som ligger på 50 hl/ha vinmark. Dette er langt under kravene som settes gjennom lovverket til DOCG viner. Den delen av vinmarka vi tar ut råvarene på, er klassifisert som ”NIZZA”-mark. Dette er en klassifisering som har skjerpede krav i forhold til DOCG-vin og den høyeste anerkjennelsen du kan oppnå for barberavin.

Produksjon Etter at vinen er produsert og stabilisert på ståltank, ligger den minimum 12 mnd på eikefat og deretter minimum 6 mnd på flaske før den er konsumferdig. Lagring minimum 18 mnd.

Karakteristikk Klokkeklar duft med innslag av ferske kirsebær, nøtter og mandler. Ren og pen frukt på smak kombinert med frisk syre og balanserte tanniner. Saftig finish.

Servering Småvilt, annen vilt og smaksrik mat

Cascina Collina Piemonte Chardonnay DOC «Estivo»

«Estivo» er vår  hvite vin. Et optimalt vinår kan gi ca. 2500 flasker. Varenummer i vinmonopolets bestillingsutvalg: 1649201

Avkastning ca. 50 hl/ha vinmark, som er godt under kravene for DOC viner.

Produksjon Etter at vinen er produsert og stabilisert, skal den ligge minimum 6 mnd på ståltank før den tappes på flasker. Vinen er da konsumferdig.

Karakteristikk Farge lys gul. Aromatisk med duft og smak av pære. God fylde, fruktig og god balanse. God syre og lang ettersmak

Servering Vi har testet denne vinen til både pasta, lyst kjøtt og skalldyr med hell. Utmerket terrassevin.

Cascina Collina Piemonte Rosato DOC «Freschezza»

«Freschezza» er vår  rosèvin. Et optimalt vinår kan gi ca. 2500 flasker. Varenummer i vinmonopolets bestillingsutvalg: 8335001

Avkastning ca. 50 hl/ha vinmark, som er godt under kravene for DOC viner.

Produksjon Etter at vinen er produsert og stabilisert, skal den ligge minimum 4 mnd på ståltank før den tappes på flasker. Vinen er da konsumferdig.

Karakteristikk Farge lys rosa. Åpen duft av røde bær (jordbær og bringebær) med innslag av blomster og urter. Saftig og frisk smak med fin konsentrasjon av røde bær. God syre og ettersmak

Servering  Utmerket vin til en varm sommer dag, men også super til skalldyr som reker, sjøkreps og kamskjell. Går også godt til lyst kjøtt (kylling) og lette pastaretter.

Hvordan bestille våre viner?

Uansett hvor du bor i Norge, kan du bestille våre viner, og få den levert på døra eller hente den i nærmeste polutsalg

Hvordan bestille

Hvis vinene ikke står i hyllene på ditt vinmonopol kan du gjøre følgende:

  • Bestille på ditt nærmeste vinmonopol
  • Bestille den på Vinmonopolets nettside – www.vinmonopolet.no
  • Bestille på Vinmonopolets App «Vinmonopolet!»
  • Bestille på vinmonopolets bestillingstelefon 04560
  • Bestille på e-post til kundesenter@vinmonopolet.no

Du kan også bestille vin i gave til noen du kjenner, og mottaker får den levert på sitt utsalg eller via posten. Denne tjenesten finner du inne på websiden til Vinmonopolet.

Noen lurer på hvorfor ikke alle vinmonopolene har vinene i hyllene sine? Det er fordi vi ennå produserer for lite volum til å kunne være representert i basisutvalget, og dermed være i alle butikkene i hele landet.

Likevel kan den finnes i enkelte butikker? Jo flere som henvender seg direkte i butikken og bestiller der, jo større sjanse er det for at den da kommer i butikkens hyller. Det er etterspørselen i den enkelte butikk som bestemmer. Det er verdt å prøve!

Bestillingsnummer til våre viner:

Cascina Collina Barbera d’Asti DOCG «Passio» – 5629701

Cascina Collina Nizza DOCG «Squarza»  – 10279601

Cascina Collina Piemonte Chardonnay DOC «Estivo» – 1649201

Cascina Collina Barbera d’Asti DOCG «Variazione» – 7472901

Cascina Collina Piemonte Rosato DOC «Freschezza» – 8335001

Nocino

Nocino er en likør/snaps med basis i valnøtter og vin og har sin opprinnelse i Emilia-Romagna men lages også her i Piemonte.

Blandingen av valnøtter og vin skal stå fra sankthans til mars året etter, for så og blandes med sukker og sprit. Den tappes deretter på 0,33 liters flasker, og vi har en likør med ca. 35%. Den anbefales å nytes kald fra kjøleskapet, og den er god som en snaps til kaffen.

Cascina Collina Nocino (selges kun her på gården)

Hvor i Italia ?

Gården ligger i gåavstand til den lille byen Nizza Monferrato,
som igjen ligger 127 km sør-vest for Milano, 85 km sør-øst for Torino og 105 km nord for Genova

Hvor mange km er det til nærmeste flyplass?

1
Milano – Linate
1
Milano – Malpensa
1
Bergamo – Orio Al Sero
1
Nice FR – Côte d’Azur

 

Kontakt oss

Strada Villalta 12 – 14049 NIZZA MONFERRATO (at) ITALIA

0039 340 53 94 429