Hvem møter deg på Cascina Collina:

 

Vi heter Hilde og Stein og kommer fra Kristiansund og Kongsberg.
De siste årene før vi flyttet til Italia tilbrakte vi i Harstad.
Vi kjøpte Cascina Collina i 2015 og har siden da bodd her i Piemonte.
Etter overtakelsen har vi prøvd å videreutvikle gården. I 2016 fikk vi bygd ny cantina slik at nå produserer vi all vinene selv her på gården.
Våre fire utleieleiligheter har vi kontinuerlig pusset opp slik at vi kan tilby gjestene våre det beste vi kan.

«- Vi håper å kunne tilby et hyggelig, innholdsrikt og avslappende opphold. Vi ønsker å by på oss selv og gi personlig service til våre gjester.
Vi ønsker gamle og nye gjester hjertelig velkommen til gårds og til å bestille våre viner på Vinmonopolet!»

Velkommen til Cascina Collina

Hilde og Stein

 

 

Våre viner:

 

 

 

Kontakt oss

Strada Villalta 12 – 14049 NIZZA MONFERRATO (at) ITALIA

0039 340 53 94 429

  

[/vc_row]

 

midt i hjertet

Velkommen til et
UNESCO område!

_113

Vi befinner oss i et UNESCO område

Vil du ha ferie med innhold av rekreasjon, vakker natur, utsøkte viner og nydelige matopplevelser? Da skal du legge turen din til Cascina Collina og Piemonte, Italia.

Midt i hjertet av Piemonte og ved et av UNESCOs verdensarvsteder, ligger den norske vingården Cascina Collina . Oversatt fra italiensk betyr Cascina Collina «bondehus på liten høyde». Og det er med det rette der den ligger oppe på en høyde med panorama utsikt over bølgende vinmarker, med spektakulær solnedgang og alpelandskap.

Monferrato, Langhe og Roero i Piemonte ble med på UNESCOs liste over Verdensarvsteder 22. juni 2014.

Koselige ferieleiligheter

Region Piemonte byr på vakker natur, mat- og vinopplevelser, – og vi kan friste med koselige ferieleiligheter.

Hos oss her på Cascina Collina bor du nesten midt i vinmarka

Når alle senger og sovesofaer er tatt i bruk, kan det bo 22 personer i våre 4 leiligheter. Leilighetene ligger i nær tilknytning til hverandre i den ene delen av hovedhuset, og vertskapet bor i den andre delen. Foran leilighetene er det et felles uteområde med et svømmebasseng på 4,5 x 10 m som normalt er i bruk fra medio mai og ut september. Her kan alle i familien senke skuldrene og slappe av, helt fritt for «bamseklubber» og klokkeselgere. Vingården ligger midt i Piemontes «hjerte» så mat- og vinelskere får også tilfredsstilt sine gastronomiske behov.

Utsikten fra gården er fantastisk og du kan på kvelden se solen gå ned bak alpene. Området er barnevennlig, og en spasertur på ca 15 minutter tar deg inn til byen Nizza Monferrato. I byen er det flere butikker, kafeer og barer. Alt ligger til rette for et fint opphold.

Du tilbys opphold i en uke eller flere, noen døgn, eller en langhelg (torsdag – søndag eller fredag – mandag). Langtidsleie til rabatterte priser i perioden  november – mars.

 Avkjølende og forfriskende basseng

 

 

Våre viner

I tillegg til utleie av ferieleiligheter produserer vi også vin.
Vi produserer i dag en Barbera d’Asti DOCG «Passio», en Barbera d’Asti DOCG «Variazione», en rosévin Piemonte Rosato DOC «Freschezza» en hvitvin Piemonte Chardonnay DOC «Estivo» og det siste tilskuddet er en Nizza DOCG «Squarza».

 

Cascina Collina’s første innhøsting fant sted i september 2006, og den 07.07.07 ble Barbera d’Asti ”Passio” lansert i Norge! Den 06.11.2010 ble vin nummer to, Barbera d’Asti «Otto Filari» superiore lansert. Piemonte Chardonnay «Estivo» kom på bestillingsutvalget 05.09.2014. Vår Barbera d’Asti ”Variazione” kom på bestillingsutvalget 02.05.2017.  Vår Piemonte Rosato  ”Freschezza” kom på bestillingsutvalget 04.05.2019. 7. september 2018 ble vår Nizza DOCG «Squarza» lansert som erstatter for «Otto Filari» etter at den nye vinklassifiseringen Nizza DOCG var på plass. Vinene er alle i vinmonopolets bestillingsutvalg, men takket være flere av dere er de også å finne i hyllene ved flere polutsalg. Er du en av de som ennå ikke har testet ut våre viner, noter deg varenummer 562970116492017472901, 8335001og10279601.

Hvor i Italia ?

Gården ligger i gåavstand til den lille byen Nizza Monferrato,
som igjen ligger 127 km sør-vest for Milano, 85 km sør-øst for Torino og 105 km nord for Genova

Hvor mange km er det til nærmeste flyplass?

1
Milano – Linate
1
Milano – Malpensa
1
Bergamo – Orio Al Sero
1
Nice FR – Côte d’Azur

 

Kontakt oss

Strada Villalta 12 – 14049 NIZZA MONFERRATO (at) ITALIA

0039 340 53 94 429

  

Meny