Besøk hos Contratto i Canelli

Contratto er den eldste produsenten av musserende vin i Italia og ble etablert i 1867. De var blant de første i Italia som fikk produsere vin etter Champagne metoden – «Metodo Classico». De ligger i nabobyen Canelli sammen med tre andre store produsenter av musserende vin, ca. 15 min kjøring fra Cascina Collina. De er kjent som «katedralene i Canelli» – og det er fordi de har gravd ut store underjordiske lagerhaller nærmest som katedraler – et fantastisk skue.

Vi tilbrakte et par timer der på søndag – en storslått opplevelse. Det å få komme inn gjennom en lite imponerende inngang mot gata, tre inn i de flotte lokalene, forsvinne ned under jorda og skue 1,3 millioner flasker med musserende vin i underjordiske «katedraler» var fantastisk. Vi fikk innsyn i den arbeids- og tidkrevende prosessen det er å produsere vin etter denne metoden. Det tar fem år fra druene er høstet til vinen er klar til å drikkes! Og smaksprøvene etterpå stod heller ikke tilbake for noe annet vi har prøvd. Og vi endte selvfølgelig opp med noen flasker med oss hjem som vi tar frem ved en spesiell anledning!

Et besøk på Contratto bør definitivt være med på listen over prioriterte opplevelser i nærområdet rundt Cascina Collina. Her finner du mer informasjon om Contratto: www.contratto.it.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.