Det er et stort antall festivaler og arrangementer i vår by Nizza Monferrato og i de omkringliggende byene. De foregår spredt utover hele året – det er stort sett ett eller annet spennende som skjer hver helg innenfor en radius på 50 km!

 

Her er noen av de viktigste:

 

 

Giro del Nizza – Siste helg i april


Dette er et arrangement i regi av vinprodusentene i Nizza. Turen starter på Enotecet i sentrum hvor en får utdelt glass og kart over de vingårdene som er med. Deretter er det bare å farte rundt fra gård til gård, smake på gode viner og får litt å tygge på.

 

Nizza é Barbera – andre helg i mai


Nizza é Barbera er årets største festival i Nizza Monferrato. Det samles tusenvis av mennesker til å smake på distriktets beste viner og spise god mat. Det arrangeres vinsmakinger og gatene fylles av salgsboder. Alle restaurantene flytter aktivitetene ut på gatene og det er en internasjonal matfestival på en av byens piazzaer.Corsa delle botti – andre helg i juni


Denne helgen konkurerer 16 kommuner rundt Nizza om å rulle 1000 l vintønner fortest mulig gjennom Nizzas trange sentrum. En konkurranse fylt av testosteron, fart, spenning og selvfølgelig god vin og mat. En utrolig artig opplevelse!

Innhøstingsfestivaler – i mange av byene hele september  


I løpet av september gjennomføres mange festivaler rundt om i distriktet for å feire at årets avling er i hus – et høydepunkt for vinbøndene som virkelig må markeres!


Barbera Fish Festival – andre helg i oktober hvert andre år

Barbera Fish Festival — møte mellom norsk fisk og barberavin i Agliano Terme – annenthvert år (oddetall) andre helg i oktober. I partallsår er det annen festival til samme tid i Agliano Terme.!

 


Trøffelfestivalen i Alba – tidlig oktober – tidlig desember 
 


Trøffelfestivalen i Alba er en internasjonal stor festival som arrangeres for å feire årets hvite trøffel fra Alba. I tillegg til selve trøffelen som auksjoners, selges og spise i mange kombinasjoner, er det en stor festival hvor ulike lokale matprodukter (søtsaker, honning, ost, spekemat, pasta,….) og selvfølgelig vin og grappa presenteres og fordøyes!
Fiera del Bue Grasso – første helg i desember 

 

Fiera del Bue Grasso e del Manzo Piemontese – «fesjå» i Nizza Monferrato for Fassone-kveg – Piemontes egne kvegrase. Første helg i desember.