Cascina Collina’s første innhøsting fant sted i september 2006, og den 07.07.07 ble Barbera d’Asti ”Passio” lansert i Norge! Den 06.11.2010 ble vin nummer to, Barbera d’Asti «Otto Filari» superiore lansert.  Vår Barbera d’Asti ”Variazione” kom på bestillingsutvalget 02.05.2017.  7. september 2018 ble vår Nizza DOCG “Squarza” lansert som erstatter for “Otto Filari” etter at den nye vinklassifiseringen Nizza DOCG var på plass. Vinene er alle i vinmonopolets bestillingsutvalg, men takket være flere av dere er de også å finne i hyllene ved flere polutsalg. Er du en av de som ennå ikke har testet ut våre viner, noter deg varenummer 5629701 7472901 og 10279601.

Cascina Collina Barbera d’Asti DOCG “Passio”

“Passio” er vår basisvin, og er den vi produserer mest av. I et optimalt innhøstingsår kan vi produsere ca. 8000 flasker. Varenummer i vinmonopolets bestillingsutvalg: 5629701

Avkastning Vi har en avkastning som ligger på ca. 55 hl/ha vinmark. Dette er langt under kravene som settes gjennom lovverket til DOCG viner.

Produksjon Etter at vinen er produsert og stabilisert, skal den ligge minimum 6 mnd på ståltank før den tappes på flasker. Vinen er da konsumferdig.

Karakteristikk Farge dyp rød. Aromatisk med duft og smak av kirsebær. God fylde, fruktig og god balanse. God syre og bløte tanniner.

Servering Lam, svin, kylling, kalkun, torsk, kveite, ribbe, pasta, pizza, and, gås, kanapeér og tapas. På grunn av vinens fylde bør den prøves til småvilt. Ypperlig også til snacks og alene som drikkevin.

Cascina Collina Barbera d’Asti DOCG “Variazione”

“Variazione” er vår nye Barberavin produsert ferdig første gang i 2016 med druer fra 2014. Denne vinen består av litt over 90% barberadruer som er tilsatt litt under 10% Freisadruer. Freisadruens litt kraftigere farge, smak og tanninnhold tilfører vinen litt ekstra karakter og særpreg. I et optimalt innhøstingsår kan vi produsere ca. 2500 flasker. Varenummer i vinmonopolets bestillingsutvalg: 7472901.

Avkastning Vi har en avkastning som ligger på ca. 55 hl/ha vinmark. Dette er langt under kravene som settes gjennom lovverket til DOCG viner.

Produksjon Etter at vinen er produsert og stabilisert, skal den ligge minimum 6 mnd på ståltank før den tappes på flasker. Vinen er da konsumferdig.

Karakteristikk Farge dyp rød. Aromatisk med duft og smak av kirsebær. God fylde, fruktig og god balanse. God syre og noe tanniner.

Servering Lam, svin, torsk, kveite, ribbe, and, gås, vilt og mer smaksrik mat. På grunn av vinens kraftiger smak og tannininnhold bør den prøves til litt kraftigere mat, gjerne med smaksrike sauser med fløte.

Cascina Collina Nizza DOCG “Squarza”

”Squarza” er vår ”toppvin”, og i et optimalt vinår kan vi produsere ca. 3000 flasker. Varenummer i vinmonopolets bestillingsutvalg 10279601

Avkastning Vi har en avkastning som ligger på 45 hl/ha vinmark. Dette er langt under kravene som settes gjennom lovverket til DOCG viner. Den delen av vinmarka vi tar ut råvarene på, er klassifisert som ”NIZZA”-mark. Dette er en klassifisering som har skjerpede krav i forhold til DOCG-vin og den høyeste anerkjennelsen du kan oppnå for barberavin.

Produksjon Etter at vinen er produsert og stabilisert på ståltank, ligger den minimum 12 mnd på eikefat og deretter minimum 6 mnd på flaske før den er konsumferdig. Lagring minimum 18 mnd.

Karakteristikk Klokkeklar duft med innslag av ferske kirsebær, nøtter og mandler. Ren og pen frukt på smak kombinert med frisk syre og balanserte tanniner. Saftig finish.

Servering Småvilt, annen vilt og smaksrik mat

Vi er medlem av Nizza-produsentenes forening “ASSOCIAZIONE PRODUTTORI DEL NIZZA”. Klikk på logoen og kom til foreningens hjemmeside! 

Meny